Vad beror det på?

 

-Vårt belöningssystem är till för att....belöna. Vi äter, skrattar, älskar och mår BRA eftersom belöningssystemet aktiveras och drar igång bl.a. vår dopaminpump.

Vad gäller alkohol så sker det efter t.ex ETT glas vin. TVÅ glas vin förstör bl.a. dopaminet och kroppen hamnar i ett läge av förgiftning, alkoholförgiftning.

Alkohol är ett av världens starkaste  nervgifter... visste du det?

Smäller Du i dig en eller två flaskor vin, eller 15 starköl så ÄR du helt klart förgiftad, utslagen, och Dina organ får ta en hel del stryk, hjärnan lagar nervsystem och organ vilket tar några dagar att få ihop. Lite skakiga händer? Nervsignalerna går inte fram ordentligt! Dricker du nervgift flera gånger i veckan så är du hela tiden skadad och reparationerna tar längre och längre tid, det här tar ju en hel del energi förstås och alla de, inkl mig själv som tagit tag i problemdrickandet får känna av ett ordentligt energi påslag efter bara ett par korta veckor.

Upprepar Du beteende med att bli berusad flera gånger i rad så utvecklar hjärnan ett "drogminne" som kort kan sägas "drar igång" ett sug, kidnappar hjärnan och styr stegen mot systembolaget...

-Fantastiskt är ju att vår kropp har en förmåga att läka och laga så kan en del av oss dricka relativt mycket  under relativt lång tid, en del utvecklar ett beroende innan dom är 20 år och andra tar det 20 år för, i alla fall så växer  beroendet sig allt starkare det gör det  för alla som dricker alkohol. Det vi tränar på blir vi ju duktiga på!

-Alkohol GER skador i organen, inte minst hjärnan / nervsystemet. Att  tänka på vilka skador du eventuellt har fått skapar ofta ångest vilket kan "dränkas med  alkohol"...bättre då att ge sig en ordentlig läkarkontroll.

Om  Du upprepar samma beteende så blir det naturligtvis en vana, en vana som i stort sett styr Dig och  Ditt beteende och aven omgivningens.

-Du behöver inte ens tänka på att gå på bolaget, det gör det inlärda systemet åt Dig.

Konsekvenserna är sällan positiva och efter en längre tids drickande så är det mer en belastning och  enbart negativa konsekvenser, eller hur?

Du har lärt Din hjärna att kicka igång på alkohol och hjärnan gillar att kicka.......

"OM JAG GÖR SOM JAG GJORDE FÖRRA GÅNGEN, KOMMER MED STÖRSTA SÄKERHET SAMMA SAK ATT HÄNDA IGEN".

Varför Du har lärt Dig det kan vi alltid resonera om vare sig det beror på gammal vana, tristess, skilsmässa, depression eller det kanske bara handlar om att Du "dricker för att Du dricker"...eller dricker "i goda vänners lag" fast du egentligen inte vill eller kan säga ifrån.

 Tro mig, det GÅR att lära om och det är inte speciellt svårt, däremot väldigt intressant.