Personlig och respektfull behandling

 

-Familje / parterapi är att "se om sitt hus, sitt varande" i relation till andra och då närmast din egen familj.

I livet ingår, precis som den här hemsidan, lite skynklor, lite svedda hörn men det är  fortfarande en hemsida och även om relationen inom familjen är lite "svedd i kanten" så går  det naturligtvis att komma överens om att "kanten" inte är det som är viktig utan det är  RELATIONEN som är det som gör att just ni är tillsammans och finns det en tvist i en relation  så är relationen viktig för er annars skulle ni inte ha något att vara oense om...oftast så handlar det om en "maktkamp", vem som har rätt, vem som har fel och att kommunikationen inte fungerar som båda egentligen vill.

-Antagligen vill ni samma sak men på olika sätt...diskuterar på "samma sätt" men uppfattas olika...

Se gärna din relation som ett pussel, ibland så måste vi få hjälp med att lägga några "kantiga bitar" på rätt plats för att resten av bitarna ska kunna falla på plats.

Du kan förändra dig själv och på så sätt åstadkomma en förändring i en relation men du kan aldrig förändra någon annan för att åstadkomma samma sak. Vill båda i en parrelation att relationen ska bli bättre så är ni båda på god väg.

-När du och eller din relation är i kris.

-När du känner dig ensam och oroar dig inför framtiden / jobbet.

-När du / ni ska separera, eller ska vi verkligen det?

-När ni har slutat prata med varandra, "du bråkar jämt"...

-Har du eller den du lever med ett stort kontrollbehov?

-Kriser i samband med dödsfall.

-Dricker du eller din livskamrat för mycket alkohol?

Jag jobbar gärna "Narrativt" vilket i stort innebär att vi tillsammans använder er egen historia för att se framåt, Vi ÄR vår historia och i en relation så har vi delat på de erfarenheter som bildar en gemensam historia, ibland går erfarenheterna isär och liksom en väv så handlar det om att "trassla upp" det som blev trassligt, lägga trådarna tillrätta och fortsätta att väva tillsammans.

Väl Mött

/Isak