Hej o välkommen.

Du som har Familjehem, Behandlingshem, jobbar på Soc eller ngn annat företag/institution och arbetar med männsikors problematik har säkert varit inblandad i beroendeproblematiken, jag tänker främst då på alkoholproblem.

Jag har sedan 15 år arbetat på ett ytterst enkelt och verksamt KBT baserat sätt för att klienter ska kunna få en egen kontroll, det är ju inte du eller andra som ska ha kontrollen, det är klienten.

Sättet jag arbetar på är enkelt att lära sig och lika enkelt att lära ut till klienter.

Min tanke är att det är mycket svårt att byta ut ETT krav i hjärnan att dricka nervgiftet alkohol till kanske fem andra krav, som att gå på AA flera gånger i veckan, ständiga läkarbesök, avrapporteringar till chefen eller till Soc, äta Antabus mm, det är mycket enklare och effektivare att byta ut detta enda krav till frihet vilket ger en betydligt större utdelning för så gott som alla.

Av de ca 9000 klienter jag träffat under 15 år så har 80% förändrat sina liv, ett bra utfall av en relativt kort behandling.

Jag har själv arbetat med Familjehem och skyddsboende så jag är medveten om just alkoholproblematiken. Jag är handledare på Roo Gård i Roslagen sedan flera år där jag har direkthandledning med klienter o personal.

Ring mig gärna eller maila så kan vi se om vi kan göra något för att du och dina klienter ska få ett lättare sätt att hantera beroendeproblematik.

 

Väl Mött

/Isak